Kapat
Hesap
Şifremi Unuttum
Kapat
Sepetim
Filtre
Kategoriler
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat

3.png (564 KB)

Draje

Badem Şekeri 1 Kg.
%10
170,91 TL
189,90 TL
(0)
Badem Şekeri 100 Gr.
%10
19,71 TL
21,90 TL
(0)
Badem Şekeri 250 Gr.
%10
43,11 TL
47,90 TL
(0)
Badem Şekeri 500 Gr.
%10
88,11 TL
97,90 TL
(0)
Badem Şekeri 750 Gr.
%10
128,34 TL
142,60 TL
(0)
Bonibon Şokobelli 1 Kg.
%10
77,31 TL
85,90 TL
(0)
Çakıltaşı 1 Kg.
%10
77,31 TL
85,90 TL
(0)
Çakıltaşı 100 Gr.
%10
9,81 TL
10,90 TL
(0)
Çakıltaşı 250 Gr.
%10
19,71 TL
21,90 TL
(0)
Çakıltaşı 500 Gr.
%10
39,51 TL
43,90 TL
(0)
Çakıltaşı 750 Gr.
%10
58,41 TL
64,90 TL
(0)

Draje


Draje adı verilen ve içerisinde kuruyemiş, olarak bilinen badem, mısır, fındık fıstık çeşitlerinin üzerine renkli şekerler ile kaplanmış atıştırmalıklar sıklıkla tüketilen yiyecekler arasında yer almaktadır. Genellikle draje çeşitleri kahve çeşitlerinin yanına sunum amaçlı atıştırmalık olarak kullanılmaktadır.

Draje Atıştırmalık Nedir?

Draje atıştırmalıklar ilk olarak Birleşik Arap Emirlikleri ülkesinde üretilerek kullanılmaya başlanmış ve içerisinde çeşitli kuruyemiş, meyve gibi sağlıklı yiyeceklerin üzerine şekerlemelerin dökülerek hap şekline getirilmiş küçük tek atıştırmalık yiyecekler olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Renklerin farklı olması özellikle çocuklar için eğlenceli bir görünüme sahip olması, tadının lezzetli olmasından dolayı tercih edilmektedir. Günümüzde çay saati veya kahve yanında ki özellikle sade Türk kahvesi yanında hem görsel hem de tadım bakımından sıklıkla kullanılmaktadır.

Draje Çeşitleri Nelerdir?

Bayram gibi özel günlerde misafirlere sunulan draje çeşitleri geniş yelpazede türleri ile tercih edilmektedir. Draje çeşitleri başta çikolata olmak üzere beyaz çikolata kaplı drajeler, badem, fındık, lokum, mısır, leblebi içerikli drajeler sıklıkla tercih edilmektedir. Draje özgün anlamı aslında badem ile yapılan atıştırmalıklar olarak ortaya çıkmış fakat günümüzde farklı ve renkli çeşitleriyle üretilmekte ve başta çocuklar olmak üzere herkes tarafından sevilerek tüketilmektedir.

Drajeler yapı itibariyle ufak, yuvarlak veya oval geometrik şekilleri ile üretilmektedir. Tüm şeker ve çikolata satan mağaza veya dükkanlarda ulaşmak mümkün olmaktadır. Drajelerin dış yüzeyi şeker, çikolata veya kakao ile kaplanmaktadır. Ayrıca meyve özütleri ile de üretilen drajeler içerisine konan meyve veya kuruyemişleri ile farklı tatlar oluşturmaktadır.

Draje Hangi Kuruyemişlerden Yapılmaktadır?

Drajeler mevcut hemen hemen tüm kuruyemişlerden üretilebilmektedir. En çok kullanılan ise badem, fındık, fıstık, leblebi, mısır, gibi içerikler sıklıkla kullanılmaktadır. Tüketicilerin kuruyemişler dışında tercih ettikleri meyveli drajeler içeriklerine detaylarıyla bakıldığında en çok kullanılan portakal, mandalina özleri ile oluşan drajelerdir.

Meyve özütlerinin vermiş olduğu buruk tadı ile çikolatanın birleşiminden tadına doyulmaz bir lezzet ortaya çıkmaktadır. Özel günlerde misafirlere renkli görseli ile birlikte sunumu kolay ve göz kamaştırıcı drajelerin sunum yaygın olarak yapılmaktadır.

Beyaz ve Bitter Çikolata Kaplı Drajeler

Çikolata insanların seratonin hormonu olarak bilinen mutluluk veren madde içermektedir. Bu sebeple kişilerin üzüntülü veya stresli anlarında bir parça çikolata yemesi psikolojiye olumlu yönde etkileri söz konusu olmaktadır. Çikolatalı drajeler bu anlamda sıklıkla tercih edilmektedir. 

Çikolata türleri; Bitter, kakao, sütlü çikolata ve beyaz çikolata olmak üzere kategorilere ayrılmaktadır. Genellikle badem içi olan çikolatalı drajeler genellikle beyaz çikolata ile drajeler daha çok tercih edilmektedir. Bitter çikolatalı drajeler ise tadı itibariyle biraz sert olması sebebiyle sade kahve yanına ikramlıklarda kullanılmaktadır.

Draje ve Diyet 

Besin değeri bakımından kalorisi yüksek olan drajelerin değerlerine bakıldığında karbonhidrat ve yağ oranının fazla olması sebebiyle sadece bir kaç tane yenmesinin vücudun karbonhidrat ihtiyacını karşılamasına yardımcı olmaktadır. Beslenme ve diyetetik anlamda uzman hekim kontrolü esnasında özellikle kilo alımı konusunda diyet yapanlara sağlıklı ara öğün olarak sınırlı sayıda uzmanın ön gördüğü ölçüde yenmesi tavsiye edilmektedir. 

Kuruyemiş içerikli drajeler ara öğünlerde tüketilmesi halinde tokluk seviyesine yardımcı olduğu ancak fazla tüketilmesi halinden eğer herhangi bir şeker veya insülin direnci ile ilgili problem yaşanıyorsa uzman kontrolü ile bu atıştırmalıkların tüketilmesi uygun olacaktır.

1 Adet drajeli atıştırmalık ortalama 12 kcal, 0.19 gr protein, 0.57 gr karbonhidrat ve 1 gr yağ içermektedir. Bu bağlamda kuru yemişli drajeler muhteviyatına göre besin değerleri farklılık göstermektedir.

Draje Özellikleri ve Fiyatlara Etkisi Nedir?


Drajelerin saklama koşulları oldukça önemlidir. Süt ve süt ürünleri içermesi sebebiyle serin koşullarda özellikle buzdolabında saklaması uzun süre korunması ve sağlık açısından çok önemli bir ayrıntıdır. Klasik draje çeşitleri ise, badem drajeler, sütlü çikolatalı fındıklı drajeler, portakal aromalı uzun drajeler ilk sırayı almaktadır.

Yeni nesil drajeler olarak adlandırılan draje çeşitlerinin özellikleri içerisinde bonibon drajeler, çakıl drajeler, çıtır drajeler gibi farklı tatlarda üretilen atıştırmalıklar sıklıkla tercih edilmektedir. Drajelerin satın alınırken dikkat edilmesi gereken ambalajın sağlam ve hava almamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde nemli ve hava alması halinde tadının değişmesine ve bozulmasına sebep olacaktır.

Meyve içerikli draje fiyatları detaylarına bakıldığında ise kurutulmuş meyve kullanılması ve üst kaplamasının beyaz, kakao veya bitter çikolata ile kaplı olması sebebiyle ortalama 70-90 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Meyveli drajeler içerik bakımından kurutulmuş meyve kullanılmaktadır. Bu bakımdan her mevsim tüm meyvelerden oluşan draje fiyatları her bütçeye uygun olarak satışa sunulmaktadır.

Toptan Draje Fiyatları

İşletmeler, özellikle pastane ve kahve dükkanlarından çok çeşitli drajelere ulaşmak söz konusu olmaktadır. Toptan draje satın alınması perakende fiyatına göre oldukça uygun fiyat maliyetleri sebebiyle sıklıkla tercih edilmektedir. Drajeler içerisinde en uygun maliyete sahip olan leblebili drajelerdir.

Toptan olarak alınması halinde ortalama 40 TL gibi bir fiyat kilogram başına satışı yapılmaktadır. Klasik badem şekerli drajeler toptan satış fiyatlarına detaylarıyla bakıldığında ortalama 105-107 TL gibi kilogram başına fiyatları civarında satışa sunulmakta ve alıcı bulmaktadır.

Devamı Devamı
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.